HET THEERITUEEL

Thee is veel meer dan een drankje, het is een echte levenswijze.

 

Hoe zet men een goede tas thee?

Het water

Vul uw waterketel met vers koud water. Thee smaakt het best met water zonder kalk en chloor. Behandel uw water of gebruik eventueel mineraalwater. Breng het water aan de kook.

 

De theepot

Verwarm uw theepot voor. Een theepot kan de smaak van de thee aannemen, gebruik daarom een andere theepot voor sterk gearomatiseerde thee’s.

 

De thee

Gebruik een afgestreken theelepel thee (+/- 2g) per kop. Gebruik 3 theelepels voor 1 liter water. Doe de losse thee in de pot, een theezeef of een theebol (ei). Zorg ervoor dat de theebladeren goed kunnen zwellen.

 

De infusietijd (in het algemeen)

  • Zwarte thee: Giet het kokend water over de thee, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 4 à 5 min trekken.
  • Groene thee: Laat het kokend water even afkoelen (90°C), giet het over de thee, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 3 min trekken.
  • Fruitthee: Laat het kokend water even afkoelen (90°C), giet het over de thee, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 7 à 10 min trekken.

 

De thee is klaar, u kunt hem uitschenken en ervan genieten. Vermijd echter dat de thee verder blijft trekken en bitter wordt, verwijder daarom de theezeef of theebol.

 

Voor een leven lang theeplezier …

Kunt u ook genieten van een heerlijk geurend kopje thee ? Heeft thee zetten voor u iets ceremonieels ?

Onze Japanse theepotten worden gemaakt uit een speciaal Japans gietijzer dat al meer dan 400 jaar wordt gemaakt volgens een procédé waarbij mens en natuur volledig in harmonie zijn.

 

Iedere theepot is uniek en met de hand gelakt. Deze theepotten zijn speciaal gemaakt om uw thee lang warm te houden en zijn tevens onverslijtbaar.

 

Bovendien brengen ze gezelligheid in huis, beschikbaar in een waaier van kleuren. Ze worden met de hand gegoten in vormen in aardewerk en daarna gebakken. De pot wordt bepleisterd met een pasta op basis van lakpigmenten. Dan wordt er hard op gewreven om het reliëf te laten verschijnen en vervolgens wordt de pot opnieuw gebakken. Omdat gietijzer poreus is, vermijd je best elk contact me vet, olie, zout enschoonmaakproducten. Reinigen met water volstaat en goed afdrogen, vooral de buitenkant en rond de opening. De binnenkant heeft een emaillaag.